FRUKO SCHULZ Amaretto 25% – 0,7 l
Kód: 238Detailní popis produktu
Dopřejte si lahodnou chuť mandlí s likérem FRUKO SCHULZ Amaretto. Tento tradiční italský likér s 25 % obsahem alkoholu se vyznačuje charakteristickou příjemnou trpkosladkou mandlovou chutí a jemnou vůní. Skvěle se hodí k samostatnému popíjení s ledem, ale i jako klíčová ingredience pro přípravu oblíbených koktejlů, dezertů a k dochucení kávy.
Likér FRUKO SCHULZ Amaretto je držitelem zlaté medaile konkurzu The Liqueur Masters 2014 v kategorii Amaretto Liqueurs.
Tipy na konzumaci
- S ledem: nejjednodušší způsob, jak si vychutnat Amaretto, je nalít ho na led a popíjet. Před podáváním ho doporučujeme vychladit.
- Jako digestiv: po jídle si můžete dopřát malou skleničku Amaretta jako sladkou tečku. Skvěle se hodí po vydatném jídle.
- Přidejte 2-4 cl Amaretta do horké kávy (espresso, filtrovaná káva). Můžete přidat i trochu šlehačky.
- Smíchejte 4 cl Amaretta, 3 cl čerstvé citronové šťávy a 1 cl cukrového sirupu v šejkru s ledem. Důkladně protřepejte a sceďte do sklenice naplněné ledem. Ozdobte plátkem citronu.
- Smíchejte 3 cl Amaretta, 3 cl pomerančového džusu a trochu grenadiny. Nalijte do sklenice s ledem a ozdobte plátkem pomeranče.
- Tiramisu (alternativa k tradičnímu receptu): namočte do Amaretta piškoty (kromě kávy).
- Polévání zmrzliny: Amaretto je výborné na polévání vanilkové, čokoládové nebo oříškové zmrzliny.
- Ovocné saláty: pro zajímavou chuť můžete pokapat Amarettem ovocný salát, zejména s broskvemi, hruškami, jablky nebo lesním ovocem.
- Do krémů a náplní: přidejte Amaretto do krémů na bázi šlehačky, mascarpone, pudinku nebo do náplní do dortů a zákusků.
- Pečení: Amaretto se hodí i do těsta na různé buchty, koláče, sušenky nebo muffiny. Dodá jim mandlovou vůni a chuť.
Upozornění
Obsahuje alkohol. Není určeno pro osoby mladší 18 let.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ostatní likéry |
---|---|
Hmotnost: | 1.5 kg |
Objem: | 0,7 l |
Složení: | cukr, voda, líh, mandlové aroma, barvivo: E 150a, E 104 |
Obsah alkoholu: | 25 % obj. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář